Call4Service
02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Stage Header DB Schenker
Effektiviserer driften med Kollmorgens teknologi

DB Schenker automatiserer driften med Jungheinrich sine AGVer

For å møte de økte kravene til rask og effektiv transport, har DB Schenker i Borås automatisert sin internlogistikk. Sammen med Jungheinrich har de tatt i bruk førerløse trucker (AGV) på terminalen, noe som både har økt produktiviteten og forbedret sikkerheten.

DE Schenker Titel Picture

DB Schenker – en global leder innen landtransport

DB Schenker Land er en global leder innen landtransport og tilbyr omfattende løsninger for frakt via vei og jernbane. Selskapet håndterer alt fra små pakker til store fraktforsendelser og dekker både nasjonale og internasjonale ruter. Med et stort nettverk og moderne løsninger kan DB Schenker effektivt transportere gods over hele Europa.

LEs mer om DB Schenker (ekstern lenke)

 

Automatisering – løsningen på stramme tidsrammer

På DB Schenkers landtransportterminal i Borås er tidsfristene for å håndtere store mengder gods svært stramme. Fredrik Ottosson, Terminal & CoDi Manager i DB Schenker Land, beskriver dette som en av de største utfordringene ved anlegget. Med Jungheinrich sine  Automated Guided Vehicles (AGV) har vi hjulpet DB Schenker med å møte denne utfordringen ved å automatisere godshåndteringen mellom sorteringsanlegget og andre deler av terminalen. Våre førerløse trucker opererer i to skift og sikrer en jevn og effektiv arbeidsflyt. Det har gjort det mulig for DB Schenker å optimalisere driften og forberede seg på fremtidens krav til automatisering.

 

Fordeler med automatisering for arbeidsmiljøet 

Innføringen av AGVer på DB Schenkers terminal har ikke bare økt effektiviteten, men også bidratt til et tryggere arbeidsmiljø. Førerløse trucker reduserer risikoen for produksjonsskader ved å sikre at all godstransport skjer via forhåndsbestemte og optimaliserte ruter. Dette har skapt en stabil og forutsigbar drift der ansatte kan fokusere på andre viktige oppgaver.

 

Oppsummering av prosjektet med DB Schenker

Fredrik Ottosson Quote Picture
Fredrik Ottosson
Terminal & CoDi Manager på DB Schenker Land i Borås

"Jungheinrich sine seks AGVer øker produktiviteten og forbedrer sikkerheten ved å transportere pakker til og fra sorteringsanlegget. Samtidig forbereder de virksomheten for et nytt skift."

De viktigste fordelene med og resultatene av prosjektet

  • Forbedret effektivitet:
    Ved å ta i bruk Jungheinrich sine AGVer har produktiviteten økt ved DB Schenkers terminal i Borås gjennom automatisering av den interne logistikken.
     
  • Økt sikkerhet:
    Førerløse trucker reduserer risikoen for produksjonsskader ved å optimalisere ruteplanlegging og navigering, noe som skaper et tryggere arbeidsmiljø.
  • Sømløs integrasjon:
    Vårt kommunikasjonsgrensesnitt, Jungheinrich Logistics Interface, gjør det enkelt for DB Schenker å overvåke og styre de førerløse truckene via nettbrett.
     
  • Vellykket overgang til automatisert drift:
    Gjennom nøye planlegging og godt samarbeid har vi sikret en smidig overgang fra manuell til automatisert drift på DB Schenkers terminal.

 

Picture 2 DB Schenker

Teknologi som sikrer kontinuerlig produktivitet

En viktig del av prosjektet er hvordan våre AGVene enkelt har blitt koblet sammen med Kollmorgens automasjonssystem. Ved hjelp av vårt kommunikasjonsgrensesnitt, Jungheinrich Logistics Interface, kan driften enkelt overvåkes og styres fra et nettbrett. Dette har gitt DB Schenker en brukervennlig og effektiv løsning for å håndtere sine førerløse trucker, noe som har økt produktiviteten og redusert driftsstans.

Samarbeid og god planlegging gir resultater

For å lykkes med et prosjekt av denne størrelsen, trengs mer enn bare riktig teknologi – det krever godt samarbeid og nøye planlegging. Sammen med DB Schenker og Kollmorgen har vi klart å gå fra manuell til automatisert drift, med aktiv deltakelse fra alle parter. Denne prosessen har vært viktig for å sikre at de førerløse truckene ble raskt og effektivt tatt i bruk i DB Schenkers daglige drift.

Bardia Emad Quote Picture DB Schenker
Bardia Emad
Head of Automation Units Nordic hos Jungheinrich

"Vi har et sterkt engasjement for automatisering. Gjennom vårt kommunikasjonsgrensesnitt, Jungheinrich Logistics Interface, kan driften enkelt styres fra et nettbrett."

Bilder fra prosjektet

Les mer om Jungheinrich sine produkter for automatisering

Automatisering er nøkkelen til fremtiden.
Vil du også effektivisere smart og automatisere virksomheten din?

Kontakt oss, så hjelper vi deg!

Stage Utbytte

Send en uforpliktende forespørsel via skjema eller til systemer@jungheinrich.no

Ta kontakt

Flere referanser

Lurer du på noe?