Alimenta betyr mat på latin, og det er nettopp det de driver med på Frogner, 3 mil nordøst for Oslo. Da bedriften flyttet inn i nybygget i 2019, trengte de en optimal lagerlogistikk for de ulike smakstilsetningene og funksjonelle blandingene sine. Valget falt på våre reolløsninger.
Laurbærbladet i logoen til Alimenta symboliserer smak og bidraget til små og store seire for kundene gjennom innovasjon og utvikling av deres produkter. For Alimenta er totalleverandør til norsk næringsmiddelindustri når det gjelder utvikling, salg og distribusjon av ingredienser. De leverer råvarer, ingredienser og smak som inngår i produksjonen hos små og store matprodusenter.
I 2002 etablerte Alimenta seg på Skytta. Etter sju års drift, i 2009, talte de 7–8 ansatte og omsetningen var på cirka 60 millioner kroner. I dag, 2021, teller arbeidsstokken 60 og omsetningen er nærmest sjudoblet, til nær 400 millioner kroner! Oppskriften har tre ingredienser: Et nybygg med gode logistikkløsninger, egen produksjon og en egen utviklingsavdeling på huset! Og for nøyaktig to år siden, i desember 2019, flyttet Alimenta inn i det nye bygget. Kravet til Alimenta var å finne gode logistikkløsninger til alle de ulike varene på lageret, som lukter en deilig blanding av all verdens krydder. Dette har driftsleder Roger Aukan hos Alimenta og prosjektleder for logistikksystemer Børge B. Hestdahl hos Jungheinrich hatt en tett og god dialog om helt siden 2017, da Alimenta innså at de gamle lokalene på Skytta ble for trange. For Hestdahl har det vært viktig å innrede det nye lagerbygget med smarte og varige løsninger. De er begge enige om at kommunikasjonen dem imellom har vært alfa og omega for å komme frem til gode løsninger som fungerer optimalt for driften hos Alimenta.
Hovedlageret
Dette utgjør størsteparten av lageret og fyller hele høyden, fra gulv til tak. Totalt 4600 palleplasser i 10 meters høyde rommer mange ulike råvarer.
Mellomlageret
Et reolsystem med gjennomløpsreoler og rullebaner ble satt opp i området mellom produksjon og lager. Det fungerer som en mellomlagringsstasjon og en buffer mellom ren (produksjon) og skitten (lager) sone hvor man lagrer råvarer som skal inn til produksjonen og ferdige produkter som skal fraktes fra produksjonen og videre ut til kunden. Det ble valgt en reolløsning for gjennomløp for at varer kan settes inn og tas ut fra begge sider av reolen.
Hos Alimenta bruker kundene produktutviklingsavdelingen på huset til å utvikle egne produkter. Blandingene er unike for den enkelte kunden og fleksibiliteten stor når det gjelder kvantum og pakningsstørrelser. Alimenta har spesialkompetanse på utvikling av produkter innenfor kjøtt, fisk, ferdigmat, vegetar/vegan og bakeri. Som følge av den positive utviklingen, vurderer de å utvide lagerkapasiteten med ett årsverk neste år.
Her kan du lese mer om Alimenta
Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne!
Send en uforpliktende forespørsel via skjema eller til systemer@jungheinrich.no